• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Alla andra kan hävda diskriminering och “hets mot folkgrupp” utom svenskar

Vid läsning av vad som står i en faktaruta i Svenska Dagbladet den 30 juni 2007 (som tyvärr försvann när jag bytte bloggplattform), framkommer att det är fritt fram att begå hatbrott, att hetsa mot samt diskiminera svenskar. Ingen annan i Sverige får man göra det mot, men mot landets ursprungsbefolkning får man hetsa bäst man vill (om man vill)!

Det är svårt att förstå och svårt att acceptera, men så är det tydligen. Dessutom får alla som inte tillhör majoritetsbefolkningen hetsa mot vem/vilka de vill – det är bara svenskarna som inte får hetsa mot någon. Kanske borde jag ha satt rubriken Typiskt svenskt på det här inlägget, för nog är det ju lite typiskt mesigt svenskt att nedvärdera sig själva och kringskära sin egen rätt medan man tillåter att man själv blir kallad vad som helst och att alla andra får gå omkring och använda ord som ”blatte” etc.

Jag, som inte tillhör majoritetsbefolkningen, får inte tilltalas nedvärderande av en svensk. Jag får däremot använda nedvärderande tillmälen mot svenskar utan att de kan anmäla mig. Jag, som inte tillhör majoritetsbefolkningen, får också tilltalas hur som helst av icke-svenskar för det är ju bara de, som tillhör majoritetsbefolkningen (=svenskarna) som kan vara gärningsmän och bara de, som inte tillhör majoritetsbefolkningen, som kan vara offer.

Varför är det så här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: