• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om tvångsomhändertagande av barn och stulen barndom

image1852Många borde läsa boken Makten över barnen av Maja Runcis (Atlas förlag), som spänner över tiden 1928-1968. Många borde också läsa vad jag har skrivit under rubriken Tvångsomhändertagande av barn i högerspalten på denna blogg. Det handlar om tvångsomhändertaganden under 2000-talet, som varit förödande för de barn de gällt, och som får en att undra om man inget lärt genom åren. Hur förödande det varit för många kan bland annat läsas på föreningen Stulen barndoms hemsida!

Och de som har "makten över barnen" borde inte bara läsa utan också tänka till och agera med mer känsla och större intresse för just barnen. För det ska inte vara som Maja Runcis skriver: "Barnens intresse blir en förhandlingsfråga mellan experterna inom barnavårdsfältet och föräldrarna, medan barnen själva sällan kommer till tals."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: