• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Flickas rykte räddat av Kommissionen för bevarande av Sedlighet och förhindrande av Synd

Saudiarabien flaggaMedlemmar av Commission for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice (ungefär: Kommissionen för bevarande av Sedlighet och förhindrande av synd) har lyckats rädda en kvinnlig universitetsstuderande från en arbetslös saudisk mans hot. Mannen hotade att förstöra hennes rykte genom att skicka bilder av henne till hennes släktingar.

Enligt kommissionsmedlemmarna hade kvinnan, som bor i en by nära Madinah, aldrig träffat mannen, men hade talat med honom i telefon under ett års tid. Flickan, som är förlovad och ska gifta sig, ville avsluta telefonförhållandet, men mannen hotade att berätta om deras samtal för hennes fästman och familj om hon inte fortsatte prata med honom.

Studentskan kontaktade ett av kommissionens centra i Madinah och berättade om det ett år långa telefonförhållamdet och hur mannen, som nu vet att hon ska gifta sig, kräver att hon ska komma till hans by för att träffa honom. Mannen hotade med att lägga ut bilder av henne på internet om hon inte gjorde som han sa.

"Vi har sett många liknande fall där män utnyttjar kvinnor, speciellt dem som kommer från fattiga förhållanden. De flesta flickor vill fly sin dåliga situation genom att ha en telefonrelation med män, men i slutändan blir de offer för dessa män när de vill bryta förhållandet", sa en talesman för kommissionen.

Kommissionsmedlemmarna rådde flickan att ordna en träff med mannen i Madinah. När mannen dök upp trädde kommissionsmedlemmarna fram och grep honom. De fann i hans ägo de bilder av flickan och hennes familj som han använde för att idka utpressning mot henne.

Saeed Al-Faydi, chef för kommissionens kontor, sa att ärendet behandlades konfidentiellt och att flickans identitet inte avslöjades eller antecknades. "Flickor måste vara försiktiga och inte sätta sitt rykte på spel för den här typen av telefonförhållanden. Mannen har överlämnats till polisen och kommer att ställas inför rätta", sa han.

Källa:
Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: