• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tangomarkkinat Seinäjoella (Tangomarknad i Seinäjoki)

I kväll – lördag – avgörs vem som blir Finlands tangodrottning respektive tangokung på Tangomarkkinat i Seinäjoki. Fyra finalister tävlar om de otroligt åtråvärda titlarna och kvällen blir höjdpunkten på hela festivalen som pågått från den 4 juli och avslutas den 8 juli.

Från Tangomarkkinats sajt:
Midsommaren 1984 inträffade en märklig historisk episod i bastun. Två tappra män hade fått nog av tangons låga image. Mera badkastning, mera öl, en gemensam idé och ett fast beslut vid den pipande heta ugnen: Tangofestivalen i Seinäjoki hade sett dagens ljus.”
Läs mer här.

”Tangofestivalen i Seinäjoki har blivit en av de största festivalerna i Finland – en publik på 100 000 personer deltar årligen i den 5 dagar långa festivalen.”
Läs mer här. Och här finns massor av bilder från tävlingen!

Kuriosa: På fredag kväll en 7 juli, i kvalomgången till sluttävlingen delades Tango Finlandia-priset på 10.000 euro (ca 93.000 kronor) ut. I år gick det till dansläraren Åke Blomqvist som betytt oerhört mycket för dansen i Finland (och också var min danslärare en gång i tiden…). Det är faktiskt samme Åke Blomqvist som halva världen sett lära ut discodansens grunder på Youtube!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: