• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“Svarta byggjobb omsätter miljarder”

SVT logo"Svarta byggjobb omsätter miljarder", informerar SVT Nyheter. Och vidare: "Det finns en organiserad brottslighet bakom svartjobb för miljardbelopp i Sverige, enligt en kartläggning från Brottsförebyggande rådet, BRÅ.

Jag blir väldigt trött och irriterad när jag förlorar upphandlingar, mot företag som jag vet helt eller delvis arbetar med svart arbetskraft, säger Jens Hoffman, som driver ett byggföretag, till Rapport.

Enligt Brå finns det 'kriminella konsultfirmor' som hjälper byggföretagen med att betala ut löner och sprida fakturor för att inte väcka misstanke."

Så långt SVT Nyheter. Min undran är varför staten inte tar under övervägande det som jag förespråkat i ett decennium:
"Sänk skatterna rejält för enmans- och småföretag så att folk kan överleva på vita pengar! Då kommer vi att se allt fler överge svartjobbandet och i stället övergå till vita jobb."

Vore det inte enormt mycket smartare på alla sätt att verkligen sänka skatterna rejält? Då skulle de mycket små företagen som nu dignar under enorma ekonomiska ok, sociala avgifter och krav på att betala in moms i tid vare sig man dragit in pengar eller inte kunna börja jobba och överleva utan att behöva jobba en större eller mindre del svart. Och till och med kunna ta semester som andra.

What's the problem? Varför lyssnar ingen? Sunda förnuftet säger ju att det är bättre att staten får in förslagsvis 15 % i skatt och avgifter av alla än 65-70 % av en allt mindre men allt mer utmattad och  frustrerad del av företagarna och 0 % av massor av svartjobbare? Och tänk så mycket pengar samhället skulle spara och kunna använda till annat om man slapp använda samhållets  resurser till att kontrollera, jaga och använda rättssystemet mot svartjobbare!!!

Maud & Co, varför kan ni inte tänka i nya banor? Varför trampar ni bara på i samma gamla ullstrumpor? Snart orkar inte enmans- och småföretagarna mer; de som får bära den stora bördan när andra stannar utanför systemet på grund av era enorma pålagor på dem/oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: