• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“En hund behandlas bättre än irakiska asylsökande i Sverige”

SR logo"En hund behandlas bättre än irakiska asylsökande i Sverige", säger Susan Hussein som jobbar i det irakiska flykingrådet och leder själva demonstrationen, till SR Västmanland idag (9 juli).

Jag förstår att folk är upprörda över att Migrationsöverdomstolen fattat beslut som leder till att de flesta av de 1500 asylsökande från Kurdistan med tillfälliga uppehållstillstånd inte får stanna här, men myndigheterna har slagit fast att det inte finns asyl- eller andra skyddsskäl enligt gällande svensk utlänningslag för dem som kommer från norra Irak. Nog är det väl ändå på gränsen till oförskämt att påstå att Sverige, som faktiskt ensamt tagit emot tiotusentals och åter tiorusentals irakiska asylsökande och deras anhöriga genom åren, skulle behandla dem sämre än hundar. Någon måtta får det vara också om man är upprörd!

Läs mer och lyssna också på inslagen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: