• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Tack för bidrag till Thanh!

Thanh på Värmdö i juni 2007Jag tackade här för bidrag som kommit in till vietnameserna, främst Thanh, som inte får en krona någonstans ifrån sedan svenska myndigheter avslagit hans ansökan om uppehållstillstånd och hans land inte tar emot honom efter snart fem år i Sverige.

Idag vill jag å Thanhs vägnar tacka ytterligare tre generösa bidragsgivare för de pengar de skickat, som gör att Thanh kan äta nudlar och soppa och dricka te i ytterligare några veckor. Tack AB, MMN och MA!

Eftersom svenska myndigheter struntar i honom och varken beviljar honom uppehållstillstånd här så att han kan jobba och försörja sig (han har tre jobberbjudanden) eller har lyckats avvisa honom till Vietnam på närmare fem år, så lever han nu i ett absolut Ingenmansland. Han har hittills bott hos bekanta som öppnat sitt hem för honom, men det fungerar inte längre och han kan inte bo kvar. Men var ska man hitta en bostad åt honom där han kan bo hyresfritt? Dessutom helst i Stockholmstrakten eftersom det är här han har oss, sina ombud, och en del vänner som han lyckats skaffa sig under sin tid här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: