• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tack igen å Thanhs vägnar och fråga till de högsta ansvariga i Sverige

Thanh på Värmdö i juni 2007Jag tackade här och här för bidrag som kommit in till vietnameserna, främst Thanh, som inte får en krona någonstans ifrån sedan svenska myndigheter avslagit hans ansökan om uppehållstillstånd och hans land inte tar emot honom efter snart fem år i Sverige. Och i dag vill jag å Thanhs vägnar tacka KH för bidrag!

Jag upprepar här vad jag skrivit tidigare:
Eftersom svenska myndigheter struntar i honom och varken beviljar honom uppehållstillstånd här så att han kan jobba och försörja sig (han har tre jobberbjudanden) eller har lyckats avvisa honom till Vietnam på närmare fem år, så lever han nu i ett absolut Ingenmansland. Han har hittills bott hos bekanta som öppnat sitt hem för honom, men det fungerar inte längre och han kan inte bo kvar.

Och fortsätter:
Jag vet inte vad jag ska göra längre, när ingen enda av de människor i Sverige som har makt, möjlighet och skyldighet att hantera Thanhs och Hoas ärenden på ett korrekt och rättsenligt sätt vill göra det! När samtliga bollar dem mellan sig och vidare till andra. Jag tar mitt ansvar så gott jag kan och jag har hittills under två års tid lagt ner en enorm massa tid och kraft för att få rätsida på det hela. Men jag har inte den beslutande makten utan är utlämnad åt dessa s.k. makthavare som vägrar ta ansvar och bara slår ifrån sig.

Utrikesminister Carl Bildt, migrationsminister Tobias Billström, generaldirektör Dan Eliasson på Migrationsverket – VAD ska vi göra nu? VEM ska vi vända oss till???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: