• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varning för hiv-epidemi i Stockholm

image1870Folkhälsoinstitutet i Finland varnar finländare som reser till Stockholm för en hiv-epidemi som befaras sprida sig bland droganvändare i den svenska huvudstadsregionen.

Enligt Smittskyddsinstitutet i Sverige har ovanligt många fall av hiv uppdagats bland sprutnarkomaner i Stockholm sedan i höstas. Det totala antalet diagnoser under fjolåret var 35; hittills i år har redan 25 fall av hiv upptäckts. Kopplingen till intravenösa droger är stark, men enligt Smittskyddsinstitutet kan en del av smittofallen också bero på oskyddat sex.

I Finland har bara sex hiv-fall uppdagats bland sprutnarkomaner i år. Endast enstaka av de drabbade tros ha smittats i Finland, vilket enligt Folkhälsoinstitutet torde bero på att Finland har ett relativt välutbyggt system för utbyte av använda sprutor.

Källa:
YLE (ny)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: