• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Irakier nekas resa hem till Sverige”

"Irakier nekas resa hem till Sverige", rapporterar DN den 15 juli. Men läser man artikeln har de snarare rest "hem till Mellanöstern" och kan nu inte återvända till Sverige för att de innehar de icke-godkända, synnerligen lättförfalskade s.k. S-passen.

Ett 40-tal irakier sitter enligt uppgift fast i Syrien och Jordanien. De har varit på besök, som det heter i artikeln, "i Mellanöstern" ( i norra Irak?) och tas nu inte emot i Sverige eftersom det slagits fast här, liksom i de flesta andra länder, att S-passen utfördats på oklara grunder och är lätta att förfalska. Informationen har varit mycket omfattande och tydlig (i media, polisen, på Migrationsverkets hemsidor) om att Sverige inte godkänner dessa pass.

"Jag kan inte vänta här länge till. Min son behöver komma hem och jag studerar i Sverige", säger en av dem som rest hem för att hälsa på (!). Men om människor väljer att resa tillbaka dit som de nyligen flytt ifrån med ogiltiga pass så är det faktiskt, som man framhåller från Migrationsverkets sida, inte Sveriges sak när det blir problem. Varje människa har ett eget ansvar.

Läs artikeln här. Och information om S-passen bland annat här: Migrationsverket ser över irakiska pass (SR 26 oktober 2006), Falska pass från Iraks ambassad (DN 31 januari 2007), "Efterlysta terrorister får skydd i Sverige" (Metro 13 februari 2007),

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: