• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Nu tycker DN som jag

Det var en bloggläsare som uppmärksammade mig på det. Kanske är det en slump, men troligare är att man på Dagens Nyheter har läst vad jag otaliga gånger och under lång tid har skrivit här på bloggen om att det inte kan vara Sveriges sak att skynda till undsättning så snart dumdristiga f.d. asyslökande med svenskt medborgarskap (och givetvis också "ursprungssvenskar") råkar illa ut när de reser till länder som alla vet är osäkra och kan vara farliga att vistas i. Jag har väntat på att någon annan än jag, någonstans, någon gång ska inse detta. Det har tagit mycket lång tid, men nu skriver som sagt Dagens Nyheter äntligen precis samma sak som jag har skrivit bl.a. här, här, här, här, här, här, här, här och här) . Så här står det bland annat på deras ledarsida idag, den 19 juli:

Många svenskar har flyttat hit för att undkomma fattigdom och förtryck i sina hemländer. Helt naturligt hoppas de kunna återvända någon gång. Ibland blir det också så efter regimskiften eller därför att den egna ekonomin tillåter det. Den som återkommer gör det som medborgare i sitt hemland. Då bör huvudregeln också vara att myndigheterna i hemlandet behandlar honom eller henne som sin medborgare. Det är knappast rimligt att svenska utlandsmyndigheter ska ägna tid och kraft åt dem.
——-
Det går inte an att betrakta utlandet som ett semesterland fritt från hämmande regler, inte heller att vänta sig att Sverige ska hålla ut handen till medborgaren varthän han än begett sig.

(Jag ser ganska ofta att andra medier plockar upp tankar och idéer från min blogg. Det är givetvis tillåtet och det känns också bra att veta att mina tankar, åsikter och idéer är intressanta för dem och sprids till större läsekretsar. Jag kan dock tycka att journalister kunde ange källan eller ge credit åt den/dem som de hittat sin inspiration hos på samma sätt som åtminstone jag som bloggare alltid anger källa och ger credit till dem jag citerar eller vilkas tankar jag kommenterar eller utvecklar.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: