• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Och så var det dags igen

Återigen har en man med somalisk bakgrund och svenskt medborgarskap (huruvida han har dubbelt medborgarskap vet man inte), rest till ett land som Sverige inte precis anser det vara tillrådligt att resa till. Det är en 20-årig ung man som i Aftonbladet anges heta Mukhtar Ahmed Mohammed, som enligt uppgift skulle besöka sin farbror, och som "försvunnit". Och återigen ska man från Sverige sätta i resurser och få utstå kritik för att man inte trollar fram den här personen som helt frivilligt och väl medveten om riskerna, rest till Etiopien.

Som jag har skrivit otaliga gånger tidigare på den här bloggen (se bland annat inlägget nedan) så måste det vara självklart att varje människa tar ansvar för sina egna, medvetna handlingar. Det kan inte vara så att när mängder av tidigare asylsökande – ofta så snart de fått uppehållstillstånd! – reser tillbaka till de hemländer som de hävdat är för farliga för dem att återvända till och att de måste beviljas uppehållstillstånd, så ska Sverige störta till undsättning varje gång de hamnar i problemsituationer!

Om det är så lätt att resa tillbaka till länder man i en asylprocess med otaliga överklaganden påstått att man absolut inte under några omständigheter kan återvända till för att man riskerar förföljelse etc, då måste Migrationsverket dra slutsatser av detta och inte bevilja uppehållstillstånd till länder eller regioner dit folk åker så fort uppehållstillståndet stämplats i resehandlingarna. Och det ska inte vara Sveriges sak att genom UD agera "försäkringsbolag" åt dem som får problem när de reser hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: