• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ur Epsilon, av JGU. Text 1.

image1899Jag har förmånen att träffa massor av intressanta människor från "all walks of life" och av alla nationaliteter och ur alla s.k. samhällsklasser. Och många bland dem jag träffar har intressanta saker att berätta och dela med sig av – en del kan också skriva så att man bara vill läsa mer. Bland dem finns en migga (anställd vid Migrationsverket), som jag har uppmanat att skriva en bok, men som hittills bara ibland skickar hårresande dråpliga berättelser till mig. En av hennes hysteriska texter kan man läsa här. Och så har vi JGU, som under decennier haft en del psykiska problem och hamnat lite utanför det vanliga samhället, som skickat en del blandade texter som jag nästan tror skulle kunna bli en bok. Han kallar sina texter Epsilon. Här följer några utdrag, mer följer lite längre fram.

Tomatketchup sades minska risken för prostatacancer, men med en erotiskt ohågad hustru och en andra kvinna som föredrar en annan kvinna kanske en impotensbefrämjande behandling inte skulle medföra någon direkt katastrof. Tomatketchup var i och för sig gott inte minst tillsammans med smör och spaghetti, men om nu hans kontotorka ofta gjorde den till lyx så kändes inte hälsoaspekten alltför betungande.

Fotsvampen kliade som fan, men det ekonomiska utrymmet för inköp av en tub Lamisil var noll och intet. Liksom för några som helst inköp alls.

Han var nog mera olycklig än deprimerad vilket definitivt var ett symptom på förbättring och ett fall framåt. Men ibland kändes hela tillvaron som att han var röksugen och gick och letade efter fimpar på en nysopad trottoar, inte minst när det var just det han just då gjorde.

– Sov en stund så kan vi ta en promenad runt sjön sedan!

Men nu var han ohjälpligt väckt och beslöt att i stället försöka lyfta morgontidningen från golvet; det kunde väl räcka som motion men gav knappast någon känsla av frisk luft. Det var väl kanske att trycksvärtan fortfarande var fuktig.

– Katten har ätit upp köttfärsen.
– Fick han allt som du tinade ?
– Ja.

Tja ja. Katten äter köttfärs medan vi lever på kex och skorpor. Djurens vänner kan väl inte klaga, och ingen komer väl på tanken att kräva att en katt blir vegetarian?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: