• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jämlikhet? Inga skillnader mellan män och kvinnor? Jaha, men varför är då så många dårar som styr världen män?

USA:s president George W Bush har gett order om att säkerhetstjänsten CIA:s fångläger och förhör ska skötas så att Genèvekonventionens förbud mot tortyr av krigsfångar efterlevs. Det rapporteras nu i media över hela världen, bland annat här (AP), här (Time), här (BBC) och här (DN).

Jaha. Ska vi applådera att mannen som är USAs president och en av de mäktigaste männen i världen NU, efter sex år, vaknar upp och kommer på att man kanske inte ska tortera, förnedra och kränka människor, allra minst när de inte ens är dömda för något??!!

En annan dåre, den lille mannen med det löjliga håret och de fjantiga platådojorna, Kim Jong Il, alltså den kortväxte diktatorn i Nordkorea, tillåter inte karaokesång för vanliga medborgare eftersom det "hotar det socialistiska systemet". Läs bland annat här (Canadian Press) och här (DN).

När man tänker efter så är väl alla dårar som regerar diktatoriskt, själviskt och inte sällan korrupt och utan att ta verkligt ansvar för sina folk män! Eller finns det några kvinnliga motsvarigheter till Bush, Castro, Kim Jong Il, Khadaffi, Ahmadinejad och allt vad de heter? Och om det enbart är män som blir galna och farliga ledare, vad kan i så fall det bero på?

Det vore intressant om någon av alla dem som ständigt och jämt pratar om jämlikhet och att det inte är någon skillnad på män och kvinnor, kunde förklara vad det i så fall beror på att det är män som dominerar så starkt på "dåraktiga ledare"-fronten? Det finns absolut skillnader mellan män och kvinnor vilket bland annat bevisas av att världen inte har några kvinnliga motsvarigheter till de män jag tidigare nämnt vid namn – och en massa män som jag inte nämnt vid namn. Alltså: jag är övertygad om att diktatorer som förtrycker och torterar och startar krig i huvudsak kommer att vara män så länge världen består – helt enkelt för att män och kvinnor inte är vare sig lika eller jämlika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: