• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Lördagen den 21 juli 2007

Nytorget 2 21.7 2007Axel Landquists park 1 21.7 2007Balkongmalvor 21.7 2007
Nytorget, Axel Landquists park och mina balkongmalvor

Äntligen en härlig, solig och lagom varm sommardag! Det märktes, inte minst vid Nytorget, där folk fylkades (vilket härligt gammalt ord!) sittande och liggande på sina filtar med en mugg kaffe, en smörgås eller en kanelbulle. Eller glass (mest barn). Det är fantastiskt skönt att ha så nära till den här lilla oasen där det går lugnt och städat till och alla kan trivas!

Och Axel Landquists park, som ligger ännu närmare, var också vacker och lugn i all sin sommarprakt idag. För inte så länge sedan (läs här) gjorde polisen ibland små razzior och bad lätt störande element att flytta på sig (ibland störde de faktiskt inte, de var bara lite berusade…), men nu var det fridfullt och städat.

Och på balkongen har äntligen mina malvor slagit ut och blommar nu för fullt. Jag älskar malvor, förra året hade jag bara vita och helt underbara, men också den här blandningen av rosa och vita malvor är vacker att se på. Att sitta och dricka kaffe och läs tidningar på balkongen omgiven av malvor, luktärter, krasse, ringblommor, blåklint m.m. som man själv odlat från små frön, det är skönt och ger en härlig sommarkänsla.

Lördagen den 21 juli har varit en – på alla sätt – lyckad dag. Det enda som inte alls känns bra är att Thanh (se inlägget före det här) inte kan få fira sin födelsedag med glädje. Jag får dedikera mina malvor till honom och om jag hade odlat tistlar eller kaktus så skulle jag ha dedikerat dem till de fegmesar som, trots att de kan, inte sätter stopp för den här psykiska tortyren av en ung människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: