• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Rättelse från alert bloggläsare

Jag skrev i går  (här) om arbetsgivaravgifterna som sänks för ungdomar. En alert bloggläsare har påpekat följande, som jag publicerar i hopp om att det nu blir rätt. Jag medger att jag alltid haft svårt för det där med procent och procentenheter…

Hej Merit!

Jag är en trogen läsare av din blogg och har stor behållning av dina insiktsfulla och tänkvärda kommentarer om allt mellan himmel och jord.

Nu måste jag dock invända mot ditt språkbruk i inlägget "Arbetsgivaravgiften för unga sänks ju bara med ca 11 procent!". Av dina beräkningar i inlägget framgår det tydligt att det är 11 procentenheter arbetsgivaravgiften för unga sänks med, inte 11 procent. Det är en olycklig sammanblandning, efter som 11 procentenheter i detta fall innebär att arbetsgivaravgiften för unga sänks med 34,24 procent (11,10/32,42). Ekots halvering (50%) var alltså vilseledande, men närmare sanningen än dina 11%!

Bortsett från detta slarvfel håller jag med dig till 100 procent (och procentenheter) vad gäller huvudfrågan i artikeln, dvs Ekots rapportering. Tyvärr verkar alltför få journalister vara kapabla att rapportera kritiskt, intelligent och korrekt.

Stort tack till dig som skickade mejlet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: