• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Än en gång – och på förekommen anledning:

Läs först inlägget före detta: Försvunnen 20-åring funnen. Men VAR har han varit?

Jag ser fram emot att få veta vad som ligger bakom den här bluffen (som en sådan ter det hela sig för mig – åtminstone tills motsatsen är bevisad) och man får väl hoppas att advokaten Björn Hurtig, som var så anklagande mot UD, ber dem om ursäkt.

Jag vet inte exakt vad han har gjort under den här tiden men det är skönt att slutar bra och att han är välbehållen”, säger Björn Hurtig till Ekot. Och vem tror han går på det? Att han, som familjens ombud, inte det första han gör när han får veta att 20-åringen hållit sig undan i nästan en månad, frågar var killen har varit, vad han har gjort och varför – det tror inte jag på. Och om han ändå inte har frågat, då brister han i sitt uppdrag som ombud, anser jag.

”Det är beklagligt att det blivit så här”, säger advokaten vidare. ”Han missade anslutningen till Etiopien i Frankfurt. Möjligen kunde mer ha gjorts för att undersöka om Mukhtar verkligen kom med planet från Frankfurt. Men det har varit svårt att få fram passagerarlistor”.

Ha ha ha ha ha! Hade jag varit den här advokaten hade jag nog hellre hållit helt tyst än kläckt ur mig sådan här gallimatias. Det är ju helt befängt att uttrycka sig som han gör. Och inte särskilt god reklam för advokatskrået heller-

Jag har skrivit otaliga inlägg på bloggen om det orimliga i att UD störtar till undsättning varje gång vuxna, myndiga människor som borde ta sitt eget ansvar för vart de reser och med vilka handlingar, råkar illa ut. Bland annat här:

8 januari 2007: Den som har dubbelt medborgarskap har själv valt det
14 april 2007: Hur blåögt vill folk att Sverige ska vara?
25 maj 2007: Varje individ måste ta sitt eget ansvar, också den som har dubbelt medborgarskap
26 maj 2007: ”Frigivna svenskars öde väcker frågor” – men alla frågor ställs inte

Jag har inte sett någon annan uttrycka samma sak någonstans och det finner jag mycket märkligt. Jag vill gärna ha mer rapportering i fallet med den ”försvunne” (på Frankfurts flygplats i drygt tre veckor???) 20-åringen och även i andra, liknande fall – och gärna då lite mindre vinklade utan mer skeptiska och ifrågasättande. Eller är det endast jag i hela detta land som tänker som jag uttrycker i mina texter? Men det gagnar ju faktiskt ingen – vare sig ursprungsbefolkning eller invandrade invånare / medborgare att man inte talar klarspråk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: