• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mejlkommentar om Nordea

Nordea logoDet kom ett mejl från Helge med anledning av min kolumn i Svenska Dagbladet idag onm Nordeas märkliga inställning till folk med betalningsanmärkning, med rubriken När man blir hindrad att göra rätt för sig och Jannes gästbloggning strax före denna text. Jag har fått Helges tillstånd att lägga ut hans mejl:

Tack för kolumnen om Jannes vedermödor – känns väl igen:

När vi hösten 2005 hastigt bildade ett AB för att köpa Levelius Bar&Restaurang gick jag till min 'husbank' Nordea med en postväxel på 100 000 kronor i handen för att öppna ett företagskonto, men fick nobben eftersom "vi inte öppnar konton för nystartade företag". Vilket moment 22!

Sent omsider fixade det sig genom 'Vitamin K' där K står för kontakter plus att jag hotade flytta min personliga depå till annan bank!

En helt annan sak är att bankerna inte vill hantera pengar längre (jag trodde det var deras affärsidé). Vår kontant- och korthantering på Restaurant Berlin kostar oss – och därmed våra gäster – i runda slängar 50 000 kronor om året. Insättning av kontanter måste ske via deposition i bankens lådor och kostar 50 kronor/gången; kortavgiften för varje dragning av ett kontokort kostar 2,50 – 3 kronor även om det handlar om en läsk för 25 kronor eller en öl för 39 kronor!

Så går det till när man stryper sill!

Tack för att du tar upp lite jordnära verklighetsanknytna problem!

Helge Stumm
Restaurant BerlinStockholm, Skånegatan 71 www.berlinsthlm.se

P.S. Min barkille påstår att Affe går igen på Skånegatan i skepnad av en duva. Duvan kommer nämligen till oss en timme före öppningsdags (som Affe) och pickar runt lite grand på trottoaren och drar sedan vidare. Jag tror inte på sånt – speciellt inte som duvan inte har shorts eller kamera eller något grön-vitt på sig …..

Om Affe (och Janne) kan man läsa mer under kategorirubriken Vickys Livs i högerspalten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: