• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Visst får man väl försvara sig mot sexuella trakasserier?

DNDN Debatt, under rubriken Vi vill inte se Glenn Hysén på årets Pridefestival motiverar Anders Selin, tidigare ordförande för Stockholm Pride, varför han (fast han säger "vi") inte vill att fotbollsstjärnan Glenn Hysén ska invigningstala när Pridefestivalen invigs:

"För drygt sex år sen slog Glenn Hysén ner en man som tafsade på honom. Kanske tolkade mannen något som Glenn gjorde som en invit eller så var han bara väldigt omdömeslös. Självklart ska man få värja sig mot att bli tafsad och kladdad på. Mannen som tafsade gick över gränsen för vad som är tillåtet och han gjorde fel. Men var mannens överträdelse så grov att han förtjänade att bli nerslagen? Hade inte en knuff och ett "lägg av" varit tillräckligt för att få mannen att fatta att han inte hade något där att hämta och att han gick över gränsen? Jag hävdar att Glenn Hysén överreagerade och att han använde övervåld mot en man som tafsade på honom."

Anders Selin fortsätter genom hela artiken att klaga på att Glenn Hysén försvarat sig mot en man som tafsat på honom och försöker, konstigt nog, vända det mot Glenn Hysén! Jag hade gjort precis som Glenn Hysén: försvarat mig och rätten till att själv bestämma när, var och hur jag vill bli berörd. Igen har rätt att tafsa på någon annan, det kallas "sexuella trakasserier" och är straffbart. Och mot brott har man rätt att försvara sig. Och det gjorde Glenn Hysén, tydligen.

Hela texten är så obehagligt skruvad att jag måste säga att jag är förvånad över att den överhuvudtaget publicerades på DN Debatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: