• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är inget ovanligt i Sverige

Sveriges flaggaTT rapporterar att ett medelålders gift par i Kinda, söder om Linköping, nu ska få sänkt socialbidrag. OBS! Inte indraget utan bara sänkt socialbidrag! De är fullt friska, men vägrar att ens söka arbete. I tio år har det här paret levt på bidrag och egen odling. Paret säger sig ha "en avvikande personlighetsstruktur" som gör det omöjligt för dem att arbeta. Deras personlighetsstuktur hindrar dem dock inte från att låta andra försörja dem.

"Konventionellt arbete är uteslutet för mig, samvetsmässigt och intellektuellt, eftersom det framstår som förkastligt både för min egen och för omgivningens välfärd, samt känslomässigt, då det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet",
skriver mannen i överklagan till länsrätten.

Det finns massor av människor i Sverige som tänker ungefär likadant och som lever stora delar av sina liv på andras arbete. Det har de inga svårigheter med, det åsamkar dem ingen nedstämdhet, det är inte förkastligt på något sätt. Och Sverige tillåter dem att leva så här, Sverige tvingar dem som arbetar att försörja dem som inte vill utföra konventionellt arbete för att det "samvetsmässigt och intellektuellt är förkastligt för deras egen och omvärldens välfärd".

Det är bland annat för att Sverige tillåter människor att göra ingenting men ändå få utbetalningsavier i brevlådan varje månad, som enmans- och småföretagare beskattas högst i hela världen, så till den grad att de knappt kan försörja sig själva, inte kan ta semester och inte vara sjuka. För att de måste försörja dem som drabbas av "outhärdlig smärta och nedstämdhet" om inte andra försörjer dem.

Grattis, Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s