• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Det förvånar mig att han går till personangrepp på det sättet”

Expressen logoI Expressen den 2 augusti, under rubriken Hånet mot deckar-drottningen säger deckarförfattaren Camilla Läckberg apropå kritik från bl.a. författaren och kriminologiprofessorn Leif GW Persson att: "Det förvånar mig att han går till personangrepp på det sättet". Han har nämligen sagt att hon "skriver som Nicke Lilltroll pratar" och att hon "håller samma litterära kvalitet som en novell i Min Häst".

Camilla Läckberg tycker att "det är tråkigt att debatten ska föras på personnivå". Vad menar hon? Finns det något annat sätt att kritisera hur en viss person skriver? Ska man säga att man tycker att "vissa personer som skriver deckare skriver uruselt" och därmed lämna läsaren i ovetskap om vem//vilka det gäller, eller vad menar hon? Om nu Leif GW Persson m.fl. faktiskt tycker att just hon skriver dåligt så har de naturligtvis rätt att säga det. Och om det är just hennes skrivsätt de kritiserar så kan de väl inte uttala sig generellt och svepande utan måste göra det just "på personnivå".

Jag har aldrig läst en bok av Camilla Läckberg så jag kan inte ha någon personlig åsikt om den litterära kvaliteten på hennes verk. Jag har aldrig heller läst något som Leif GW Persson har skrivit så jag kan inte uttala mig om hans litterära kvaliteter heller. Men om man kritiserar hur någon skriver så finns det faktiskt inget annat sätt att göra det på än att säga det rent ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s