• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Pinsamt, riktigt pinsamt

DNDagens Nyheter skriver idag om Stora löneskillnader för landstingsråden. Och det är ingen trevlig läsning. Här berättas om enorma löneskillnader mellan landstingsråd ute i landet och dito i Stockholm, skillnader på upp till 62.000 kronor. I MÅNADEN! I t.ex. Sörmland tjänar ett landstingsråd 34.400 kronor (låter rimligt), i Stockholm tjänar åtminstone ett av landstingsråden 100.000 kronor (låter helt orimligt).

Skillnaden mellan den som tjänar 34.400 kronor och den som tjänar 100.000 kronor är alltså 65.600 kronor i månaden och hela 787.200 kronor per år! Det kan absolut inte finnas någon rim och reson i sådana löneskillnader. Jag kan kanske tycka att ett landstingsråd i Stockholm kan ha något högre lön än ett ute i landet på grund av att Stockholm är en dyrort och att kanske ansvarsområdet är större. 45.000 kronor i månaden låter rimligt. Inte 100.000 kronor! Varje månad. Av skattepengar. Det ter sig faktiskt rätt sanslöst.

På frågan "Men är det rimligt att du får drygt 60.000 kronor mer i månaden än landstingsråden i Sörmland?" svarar det högst avlönade landstingsrådet Chris Heister (m):
"Det kan inte jag uttala mig om, det är ett beslut som har fattats i fullmäktige."

Pinsamt. Urdåligt . Fegt. Och lika pinamt, urdåligt och fegt är det när hon säger:
"Våra löner i Stockholm är kopplade till stadsrådens löner, det är därför som de är så höga."

Ett riktigt god dag, yxskaft-svar. Ett svar och en attityd som inte precis minskar politikerföraktet. Tvärtom. Som motvikt behövs det fler som tycker som Peter Linnstrand (v), som är det landstingsråd i Sörmland som tjänar 34.440 kronor i månaden:

"Jag tycker att det är viktigt att arvodena hålls ned. Det är orimligt att ett landstingsråd ska tjäna massor med pengar, medan en sjuksköterska tjänar så lite."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s