• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudiarabien: Äktenskapssajt för handikappade

image1903Högst upp på webbsajten Afrah Sheikh Khalid står följande: "Vi erbjuder inte Misyar-äktenskap". (Misyar är mer eller mindre tillfälliga arrangemang där maken inte behöver ta ekonomiskt ansvar för sin fru och paret lever åtskilda). Det här är en seriös äktenskapssajt för människor med speciella behov och är den första och, såvitt känt, den enda av sitt slag i hela världen.

I det saudiska samhället har man, under senare år, allt mer börjat uppmärksamma människor med speciella behov. En kommitté har tillsatts för att utforma och koordinera tjänster för handikappade.

Afrah Sheikh Khalid är ett sådant exempel på service för personer med speciella behov. Hittills har 48 unga män och kvinnor från länder som Saudiarabien, Egypten, Syrien, Mauretanien, Italien, Australien och Marocko förts samman tack vare sajten. Sajten har just nu 1.262 registreade medlemmar: 815 män och 447 kvinnor.

Abdullah bin Said al Zahrani, som administrerar sajten, säger att orsaken bakom att fler medlemmar är män än kvinnor, är att män oftare har tillgång till internet än kvinnor. Dessutom är det svårare att få föräldrar till både saudiska och icke-saudiska kvinnor att förstå att det inte är fel eller strider mot islam att låta dem registrera sig på en äktenskapssajt.

Medlemmarna på webbsajten Afrah Sheikh Khalid lider av alla möjliga handikapp som diabetes, kraftig övervikt, blindhet, dövhet, talproblem och lättare utvecklingsstörningar. På sajten finns dock inga medlemmar som lider av psykiska sjukdomar, men det finns personer helt utan handikapp som har registrerat sig på sajten.

Äktenskapssajten är gratis för medlemmarna och finansieras av Khalid Bin Ahmad al Fawaz. Två personer arbetar med den oavlönat, på frivillig basis.

Källa:
Asharqw al awsat arabiska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s