• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Iranier med svenskt medborgarskap gripna vid olaglig konsert i Iran

Nu rapporterar återigen tiotals svenska medier – i det stora hela ordagrant likadant – om ”svenskar” som gripits i sina forna hemländer där de trott att de kan agera hur de vill i skydd av svenska medborgarskap. Som om utländska medborgare skulle kunna komma till Sverige och bryta mot våra lagar och sedan hänvisa till att de är brittiska, amerikanska, tyska eller andra länders medborgare! Som om de då kunde kräva att dessa länders utrikesministerier skulle komma rusande och befria dem, trots att de brutit mot svenska lagar!

Men det tänker inte en enda tidning eller tv- eller radiokanal på – alla bara citerar TT:s meddelande om att ”svenskar” gripits i Iran som om det vore något fruktansvärt och att det skulle vara särskilt synd om de här människorna som mycket väl har vetat vad de gett sig in på eftersom de har god kännedom om sitt forna hemlands lagar och regler. Och trots att dessa människor frivilligt ändå gett sig in på desa olagligheter.

Ingenstans har jag sett samma reflektioner som de jag gör i den här bloggningen (och tidigare bloggningar i samma ämne), vilket jag finner ytterst märkligt. Men det kanske kommer… TT-meddelandet har citerats av 66 svenska medier när klockan är 21.45 den 3 augusti.

Över 200 människor, däribland svenskar, har gripits vid en hemlig ”satanisk” konsert i Iran, rapporterar statliga medier. Vid evenemanget fanns alkohol, ”obscena” cd och annat olagligt.

Dessa människor som själva eller vilkas föräldrar har fått asyl i Sverige och som så småningom har blivit svenska medborgare, måste ta sitt eget ansvar för vad de gör. Det är inte Sveriges sak, inte svenska UDs sak och sannerligen inte skattebetalarnas sak att agera daddor åt vuxna människor (ens om de har svenskt medborgarskap) som medvetet bryter mot landets lagar och traditioner. Det är dags att alla, inklusive utlandsfödda före detta asylsökande, sedermera svenska medborgare, förstår att varje myndig individ måste ansvara för vad han hon gör och inte tro att det är fritt fram att begå brott och medvetet bryta mot lagar och sedan ropa på svensk hjälp. Som om UD vore någon sorts ”försäkringsbolag” åt dumdristiga, risktagande personer som fhar sig själva att skylla för att de råkar illa ut!

På samma sätt som man i Sverige har sina lagar och bestämmelser som alla som kommer hit måste följa, på samma sätt måste alla som reser till andra länder följa de ländernas lagar. Ska det vara så svårt att förstå? Och är det verkligen bara jag som tycker så här?

Läs ett urval tidigare inlägg om utlandsfödda personer som erhållit medborgarskap och i vissa fall krävt, i vissa fall förväntat sig att Sverige ska rycka ut och försvara eller rädda dem:
Den som har dubbelt medborgarskap har själv valt det
(8 januari 2007)
Svensk medborgare fängslad i Etiopien (24 mars 2007)
En flicka är försvunnen i Syrien (7 april 2007)
Hur blåögt vill folk att Sverige ska vara? (14 april 2007)
Apropå den fängslade svenske medborgaren i nedanstående inlägg (i detta fall ”i ovanstående inlägg”, 24 mars 2007)
”Frigivna svenskars öde väcker frågor” – men alla frågor ställs inte
(26 maj 2007)
Än en gång och på förekommen anledning: (25 juli 2007)
Försvunnen 20-åring funnen. Men VAR har han varit? (25 juli 2007)
”Muqtar missade planet” (26 juli 2007)
Fortfarande inga besked om ”försvunne” 20-åringen (26 juli 2007)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s