• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Lästips till Migrationsverkets generaldirektör och till rikspolischefen

I en intervju i Dagens Nyheter iag (5 augusti 2007) med Migrationsverkets relativt nye generaldirektör Dan Eliasson står bland annat:

"Dan Eliasson har pratat med rikspolischefen Stefan Strömberg och framfört att polisen hårdare måste prioritera arbetet med att utvisa människor som gått under jorden.

– Fungerar inte det fungerar inte systemet. Det finns ingen allmän rätt för folk att bo i Sverige.

Generaldirektören och rikspolischefen bör lyssna på vad så många som vet, säger. Nämligen det som en migga berättar så tydligt berättar under rubriken Utvisningsdömd grov brottsling "vill inte åka hem".

Generaldirektören och rikspolischefen bör vara medvetna om, att så gott som ingen som får ett utvisningsbeslut bryr sig det minsta om det utan stannar kvar i Sverige just för att de "inte vill åka hem". Många anser sig förstås ha så starka skäl att de inte tycker sig kunna återvända trots att dessa skäl inte räckt till asyl eller uppehållstillstånd i Sverige och lever hellre gömda här än återvänder. Men många skulle mycket väl kunna – och borde – lämna Sverige sedan deras skäl till uppehållstillstånd prövats otaliga gånger och befunnits otillräckliga. Men "de vill inte", och stannar här.

Ett nytt parallellsamhälle har uppstått med människor som står utanför det vanliga samhället. En del börjar begå brott för att överleva, andra försörjs av sina släktingar som finns här och en del (ganska många) arbetar i den svarta sektorn som frodas och blomstrar under näsan på svenska politiker och byråkrater.

Det ska bli intressant att se hur och när någon tänker ta tag i detta på allvar! Det har pågått länge nog, och om det hänt på området så är det snarare ingenting än någonting. I åratal. Hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: