• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Men vad händer med egenavgifterna?

Regeringskansliet logoUr ett pressmeddelande från Finansdepartementet:

Regeringen har idag gett en särskild utredare i uppdrag att se över reglerna för skatter med mera. I uppdraget ingår bland annat att lämna förslag på regelförenklingar som inte skapar utrymme för missbruk i arbets- och uppdragsavtal. En förändring får till exempel inte leda till att arbetstagare eller arbetssökande tvingas bli egenföretagare för att man på så sätt ska kunna kringgå lagen om anställningsskydd. Utredaren ska även undersöka om det finns andra alternativ till näringsverksamhet med F-skattsedel för att avgöra vem som ska betala in den preliminära skatten och socialavgifterna.

So far, so good. Men när kommer förslaget om sänkta egenavgifter för enmansföretagare? Om inte de höga egenavgifterna tas bort eller åtminstone sänks rejält så kommer folk ändå inte att välja att jobba helt "vitt" som enskilda näringsidkare. Ska det vara så otroligt svårt för regeringen (den förra och den nuvarande) att förstå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: