• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Valresultatet måste förstås gälla

Moderaterna rödLäs först min bloggning från den 10 augusti, Moderater blir socialdemokrater.

Idag berättar Svenska Dagbladet att moderaternas partisekreterare Per Schlingmann kräver att de två moderaterna som gått över till socialdemokraterna ska lämna kommunfullmäktige i Sundbyberg. De har skrivit på en kandidatförsäkran där de lovar att lämna sina fullmäktigeplatser om de går ur partiet. I denna försäkran sägs att de har en moralisk skyldighet att omedelbart avsäga sig uppdraget om de lämnar partiet.

Det är väl helt och odiskutabelt självklart – vare sig man har skrivit på någon försäkran eller ej – att man inte kan sitta kvar på m-mandat om man gått över till s, lika lite som man skulle kunna sitta kvar på s-mandat om man gått över till m! Mandaten tillhör partiet, i detta fall m, inte de häre männen som bytt parti mitt under mandatperioden. Valresultatet ska gälla och då kan inte två män komma och hitta på egna regler för just sig själva i Sundbyberg.

Nu får de här herrarna arbeta sig upp inom s och kanske, så småningom, få politiska förtroendeuppdrag inom det partiet. Inte för att jag förstår hur någon någonsin ska ha förtroende för dem och och "förtroendevälja" dem till några viktiga politiska poster. Men det är deras problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s