• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 2.

Läs först inlägget UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 1.

Den 12 juli meddelar personen från VIVA Kompetens Centrum att han träffat Mukhtars bror och att enligt denne ska Mukhtar ha förts till ett område som heter Piazza i Addis Abbeba. Uppgifterna har kommit från en annan, namngiven person, IM, som är Mukhtars vän. IM sägs ha "bevittnat det hela". IM är somalier men boende i Addis Abbeba och pratar ingen engelska.

En intensiv mejlväxling utbryter mellan UD och svenska ambassaden i Addis Abbeba och massor av personer på olika avdelningar kfår kopior av mejlen. Svenska ambassaden i Addis Abbeba meddelar UD att den blivit uppringd av någon som sagt sig vara Mukhtars farbror och att denne meddelat att Mukhtar finns i Piazza-området. Viss förvirring råder kring vem det egentligen är som har ringt. Det skickas en not till Etiopiens utrikesministerium och deras Sverige-handläggare får information om att svenska UD har obekräftade uppgifter om att Mukhtar hålls i Piazza-området.

Den 13 juli meddelar en person med e-postadress umea.se att hon fått ett spontanbesök av Mukhtars lillebror, som lämnat namn på deras farbror samt hans telefonnummer. Lillebrodern berättar också något om en kvinna från Umeå som nu befinner sig på semester i Addis Abbeba och som känner Mukhtar och hans familj väl. Den kvinnan säger sig ha sett Mukhtars namn på en lista i fängelset Addis Wenger som ligger nära Biyasta (Piazza?). Där ska Mukhtar finnas i rum (cell?) 44.

Den 16 juli har någon som sagt sig vara Mukhtars farbror varit på svenska ambassaden i Addis Abbeba. Han har uppgett följande (berättas i ett mejl från svenska ambassaden till UD):

"Mukhtar flög från Stockholm den 30 juni och blev arresterad på flygplatsen, enligt uppgift för att han inte var sig lik på passfotot. Måndagen den 9 juli gick farbrodern till piazzan och fick där veta, enligt registrering, att Mukhtar satt fängslad där. I går gick farbrodern åter till piazzan och fick då veta att Mukhtar blivit skickad hem till Sverige. Det framgick inte vilken dag han skulle ha blivit hemskickad och farbrodern är inte säker på att så är fallet. Ambassaden kommer i morgon att kontakta "immigration" här i Addis Abeba för att kontrollera att Mukhtar blivit hemskickad."

Hittills har minst ett tjugotal personer varit inblandade i fallet. Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: