• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 4.

Läs först inlägget UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 1, UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 2 och UD är varken polis, försäkringsbolag eller detektivbyrå. Del 3.

Den 19 juli, efter att ha fått nej från Lufthansa vad gäller att få ut passagerarlistor för det aktuella datum då Mukhtar påstås ha rest, skriver UD till Polisen. UD informerar om att det finns "ett pågående ärende angående en svensk som är försvunnen i Etiopien." UD skriver vidare att man behöver försäkra sig om att Mukhtar, personnummer X , har kommit dit:

"Han är svensk medborgare och bosatt i Sverioge. Han skulle ha tagits emot av släktingar på flygplatsen i Adis Abbeba den 29 juni. Han ska ha åkt från Stockholm via Frankfurt till Addis Abbeba med Lufthansa. Vi skulle ehöva se om han var på planet som kom till Adis Abbeba den 29 juni."

Polisen svarar samma dag via mejl:

"Vi har varit i kontakt med Lufthansa angående Mukhtar, personnummer, för att försöka få fram om han varit ombord på något flyg till Addis Abbeba den 29 juni.

Tyvärr så behålls bara uppgifterna på passagerarlistor i 2-3 dygn vilket gör att detta inte går att kontrollera. Det som gick att få fram var att det gick inget flyg den 29 juni till Addis Abbeba. Däremot hade man flyg den 28 samt den 30 juni, detsamma gäller för dessa datum vad gäller passagerarlistor, d.v.s. att det går ej att se vilka som var med ombord."

Den 19 juli inkommer också ett brev till UD från en advokat i Stockholm, som meddelar att han kontaktats av Mukhtars pappa, som har bett advokaten vara ombud för hans son. Advokaten skriver till UD (exakt citat varför också skrivfel finns med):

"Enligt uppgift ska Mukhtar ha flygits till Etiopien med Lufthansa och stigit av Lufthansas plan i Addis Abbeba i början av juli i år. Han skulle mötas upp av sin farbror på flygplatsen, men kom aldrig ut i ankomsthalen. Däremot kom det fram en kvinna till hans farbror. Kvinnan sa sig ha flugit med samma plan som Mukhtar och hon berättade för hans farbror att Mukhtar gripits av Etiopisk polis direkt vid ankomsten. Efter den 3 juli 2007 har det inte gått att få någon som helst kontakt med Mukhtar. Enligt uppgift skall släktingar på plats i Etiopien ha fått kännedom om att han är fängslad där. Såvitt jag försått är UD i Sverige samt ambassaden i Addis Abbeba informerade om hans försvinnande.

Jag vill därför veta vad UD har gjort för att få erforderlig information om Mukhtar, om UD vet var han befinner sig, i fall han är fängslad och i så varför han är det?

Slutligen vill jag veta om UD varit i kontakt med Lufthansa för att via deras datorlistor kontrollera om Mukhtar verkligen kommit fram till Addis Abbeba och där stigit av planet?

Jag avvaktar UD:s skyndsamma svar."

Redan här hade jag dragit öronen åt mig. Advokaten skriver att "Efter den 3 juli 2007 har det inte gått att få någon som helst kontakt med Mukhtar." Men all annan information som lämnats hittills har ju sagt att ingen vet vad som hänt Mukhtar efter den 29 juni! Här saknar jag en fråga från UD:s sida till familjen, via advokaten, om vad de har hört från Mukhtar fram till den 3 juli! Och vad var det för en kvinna som påstod sig ha sett Mukhtar på planet? Vem var hon och varför ljög hon? Jag har inte kunnat se att detta heller skulle ha följts upp.

Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s