• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudier förbjudna att resa till Thailand

Saudiarabien flaggaHandelskammaren i Riyadh informerade inte resebyråerna runt om i landet om förbudet för saudier att resa till Thailand. Nu kommer massor av saudier som reste dit i början av sommaren att vid hemkomsten förhöras av saudiska myndigheter.

Under 12 år har Thailand funnits med på den lista över länder dit saudier inte får resa. Men under de tre senaste åren har restriktionerna lättats något och många familjer och ungdomar har besökt landet. Och eftersom det är ett billigt land att resa till, fortsätter saudierna att ansöka om turistvisering till Thailand. Det finns inga direktflyg dit från Saudiarabien, man får flyga via Dubai och Qatar. År 2006 besöktes Thailand av 9.000 saudiska turister. I år har saudier återigen ombetts avstå från resor till Thailand annat än om det gäller affärsresor, något som allmänheten verkar ovetande om.

Att förbudet mot resor till Thailand återigen stärkts tros bero på att det hänt att män som rest dit för att dricka alkohol och gå till prostituerade ofta rånats och även mördats.

En resebyråtjänsteman berättar att en vän till honom ville ansöka om visum till Thailand häromdagen. Passbyrån meddelade att det inte är tillåtet om han inte har viktiga affärer i landet som kräver att han måste vara där personligen. Han måste då registrera sig hos handelskammaren och redogöra för varför han absolut måste resa.

Alla som nu kommer tillbaka efter besök i Thailand kommer att förhöras om varför de reste dit och vad de gjort där. De kommer också att belääggas med reseförbud under en period av sex månader upp till tre år och tvingas betala 5.000 rialer (drygt 9.000 kronor) i böter för att ha brutit mot förbudet att besöka Thailand.

Men alla som turistat i Thailand straffas inte. Amaal Abdul Salam, en kvinna i 60-årsåldern, berättar att hon nyss återvänt därifrån och att hon var överförtjust efter en mycket berikande och givande resa tillsammans med barn och sina barnbarn. Det var inga problem för dem att få viseringar och hon tackar Allah för att hon inte fick några problem när hon kom hem igen. Hon påpekar också att det i hennes pass faktiskt står att det gäller för resa till samtliga länder och att där inte finns någon lista över förbjudna länder. Amaal Abdul Salam säger att hon träffade flera andra saudiska familjer i Thailand på hotellet och i shoppinggalleriorna. Hon tror att anledningen till att man skärper reglerna och kräver att förbudet att resa dit ska efterlevas kan ha att göra med att en 32-årig saudisk man drunkande där i mitten av juli. Hon menar dock att det knappast finns något som hindrar att familjer kan resa dit eftersom landet både är bedövande vackert, välorganiserat och mycket förmånligt ekonomiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: