• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Thanh och jag äter lunch med Tove Lifvendahl

Tove och Thanh 14 aug 2007

Tove Lifvendahl och Thanh 14 aug 2007

(För bakgrund och mer information, läs först under kategorirubriken Vietnameserna.)

Idag, tisdag den 14 augusti, åt Thanh och jag lunch med Tove Lifvendahl som förutom att hon är kommunikationschef på Svenskt Näringsliv också sedan fem år är medlem i MFO-kommittén (se www.mfo.nu). Det var i den sistnämnda egenskapen vi träffade henne, främst för att diskutera vad vi ska göra nu när alla vägar verkar helt stängda och Thanh lever i ett vakuum utan vare sig bostad eller pengar till sin försörjning.

Thanh var glad över att få träffa ytterligare en människa som behandlar honom som en medmänniska och inte som en fjärdeklassens varelse, vilket han berättade för Tove Lifvendahl att han upplevt att både en del på Migrationsverket och samtliga hos Polisen som han kommit i kontakt med, har gjort.

En del nya (tunna) trådar att spinna vidare på hittade vi, men det känns helt sanslöst att det ska ligga på oss som privatpersoner att försöka hitta en lösning när det finns högavlönade tjänstemän, ministrar och generaldirektörer i vilkas uppgifter det ingår att lösa sådana här problem! Men någon av de närmaste dagarna börjar vi vidta nya åtgärder om inget händer som gör att vi slipper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: