• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ros till Integrations- och jämställdhetsdepartementet

"Jag betalar ungefär 5 000 kronor netto varje år till Svenska journalistförbundet och Frilansklubben. För att kunna betala det måste jag dra in ca 10 000 kronor brutto. För det får jag tidningen Journalisten, som numera ändå finns på nätet, och presskortet." Så skriver frilansjournalisten Nuri Kino på sin blogg.

Det finns massor av frilansande journalister, debattörer, skribenter, bloggare etc som varken vill eller har råd att betala flera tusen kronor (även om alla givetvis inte betalar så mycket som Nuri Kino) till ett förbund som har monopol på att utfärda pressleg. Det finns därför allt fler som inte innehar något pressleg men som ändå är minst lika seriöst skrivande som någonsin de som är avlönade av tidningar och andra medier med fast månadslön och som har råd och intresse av att vara med i Journalistförbundet. Själv skriver jag emellanåt kolumner på ledarsidan i Svenska Dagbladet och debattartiklar lite här och där. Jag publicerar också rätt ofta journalistiskt material och tankar som är helt mina egna här på bloggen (som jag inte sällan ser avlönade redaktionssittande journalister plocka upp utan att ange varifrån de har fått tipset eller idén). Det är förresten ett helt kapitel för sig…

image1937Jag vill ge Integrations- och jämställdhetsdepartementet en riktigt stor och vacker ros för att man där förstått att bryta det monopol som i praktiken rått vad gäller vilka som kunnat delta i presskonferenser! I sitt senaste pressmeddelande välkomnar de också dem/oss som inte kan eller vill betala stora pengar för att få ett pressleg:

Välkommen att närvara när jämställdhetsminister Nyamko Sabuni presenterar den nya vikarierande jämställdhetsombudsmannen, tillika chef för myndigheten JämO.

Presslegitimation eller föranmälan krävs.

"Föranmälan"! Tack, statsrådet Nyamko Sabuni med personal! Hoppas detta sprider sig också till de andra departementen och överhuvudtaget i alla sammanhang där presskonferenser hålls och där nyheter ska förmedlas, så att också de som inte har Journalistförbundets pressleg kan närvara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s