• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det håller inte, Migrationsverket!

Migrationsverket logo"Migrationsverket bedömer läget i Bagdad olika när beslut om uppehållstillstånd ska tas. I två beslut samma dag får en person asyl för att läget i Bagdad är kärvt medan en annan avvisas dit för precis det motsatta, att läget inte är svårt." Det rapporterar SR Ekot idag. Ombudet för den man som fick avslag på sin ansökan om att få uppehållstillstånd ifrågasätter givetvis detta:

"Om man i det ena beslutet säger att det är svåra motsättningar i hemlandet, och i andra beslut säger att det inte är svåra motsättningar i hemlandet eller i Bagdad, då går det ju inte riktigt ihop."

Det är Migrationsverkets chefsjurist Joakim Hugosson, som samma dag har tagit de båda besluten. I Ekot-inslaget säger han:.

"Det vi menar är att det råder svåra motsättningar i Bagdad, men det råder inte så särskilt svåra motsättningar att det är rimligt att frångå en individuell prövning."

Och säger vidare att utgången i de två ärendena blev olika för att den ena persionen hade individuella skäl att få uppehållstillstånd medan den andra inte hade det. Men resonemanget håller absolut inte och det går inte att försöka blanda bort korten som chefsjuristen gör. För det är ju inte frågan om individuella skäl eller inte individuella skäl om han i ett beslut påstår att "det råder svåra motsättningar i Bagdad" och i det andra att "det råder inte svåra motsättningar i Bagdad"!

Det är alltid svårt att uttala sig med absolut bestämdhet om saker som man bara fått refereras i media och inte själv satt sig in i genom att ta del av handlingar etc. Och jag har inte tagit del av de två asylsökandes hela historier och alla handlingar. Därför kan jag bara kommentera utifrån vad Ekot valt att berätta, och är det precis så som de rapporterat, så måste man med skärpa uppmana Migrationsverket: "Bestäm er! Råder det svåra motsättningar i Bagdad eller inte?"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: