• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Vad rätt du tänkt”

DNAtt införa särskilda domstolar i migrationsfrågor var riktigt, skriver Dagens Nyheter idag i en ledarartikel. Det kan jag till 100 % hålla med om, och det tror jag att de allra flesta kan göra. Utlänningsnämnden var bedrövlig och borde aldrig ens ha inrättats.

Dagens Nyheter skriver vidare:
Genom en av de största juridiska reformerna i Sverige under senare tid flyttades ansvaret för överprövning av Migrationsverkets beslut från den tidigare hårt kritiserade Utlänningsnämnden till tre nyinrättade migrationsdomstolar samt en överdomstol, vars beslut inte kan överklagas vidare.

Och:
Men judikaliseringen kan också drivas av politikernas önskan att befria sig själva från moraliskt och personligt ansvar i medialt oattraktiva frågor. Folkpartisten Mauricio Rojas höjde ett varnande finger i riksdagen inför den nya ordningen. Risken var att man skulle lämna över till Migrationsöverdomstolen att i praktiken "lagstifta och fylla med relevant innehåll något som vi lämnat väldigt odefinierat."

Mauricio Rojas, som också är både initiativtagare till och medlem i MFO-Medborgarnas flyktingombudsman har genom åren många gånger haft kloka och insiktsfulla åsikter och insikter på det här mycket svåra och komplexa området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: