• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Undertextning i TV4

TV4 logoHärom morgonen satt tittarombudsmannen och en annan representant för TV4 i deras morgonsoffa och svarade på frågor och bemötte kritik från tittarna. Många klagar tydligen på att textremsorna "faller bort" och att program därmed blir utan översättning. TV4-representanten (vars namn jag inte minns) beklagade förstås, och sa att sådant tyvärr händer ibland men att allt nu ska bli mycket bättre eftersom man har bytt ut all utrustning och det inte ska kunna hända mer att program som är textade sänds utan denna text.

Men textremsor kan inte "falla bort" eftersom texterna sparas på samma fil som själva programmet! Det är inte separata filer för text och program som sänds utan allt är sammanbakat. I varje fall på SVT. Är det möjligt att TV4 har ett helt annat system där man har separata band/filer för program och texter och att det urmodiga systemet nu ska bytas ut? Eller hittar de bara på för att de inte har översatt/textat programmen alls?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: