• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Utredningen i Rwanda drar ut på tiden

Läs först: Folkmordsmisstänkt häktades i Borgå (7 april 2007), Anklagelserna mot rwandiern tidigare kända (10 april 2007) Misstankar mot rwandier bekräftades (10 juni 2007).

Centralkriminalpolisen kommer troligen inte att kunna hålla tidtabellen för brottsundersökningen om den rwandier som bland annat arbetat inom Borgå församling.

Under ledning av Thomas Elfgren är polisen på plats i Rwanda för att utreda om rwandiern var inblandad i folkmordet för 13 år sedan. Åtalsprövningen skulle ske i november, men enligt Elfgren är det oklart om man är klar med undersökningen då. Han säger att materialet är massivt och att det fortfarande finns mycket att gå igenom.

Trots att tidtabellen ser ut att spricka, uppger Elfgren att förundersökningen har gått bra. Centralkriminalpolisen har haft ett gott samarbete med polisen i Rwanda och har getts möjlighet till mycket självständigt arbete.

Lyssna här.

Källa:
FST

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: