• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det finns de som snackar och de som gör

image1951Det finns de som snackar, utreder, skriver, håller seminarier, utreder igen och sysslar med allt annat än det praktiska, det riktiga, det verkliga – det som de utreder och pratar om. Och så finns det de – mycket, mycket färre – som inte bara snackar utan också gör.

image1950Till den senare kategorin hör bland andra Vera Efron. Förutom att hon är en produktiv och begåvad författare som, tillsammans med sin dotter Katja och sin tvilllingsyster Lena, har grundat förlaget Efron & Dotter och skrivit flera uppmärksammade böcker (t.ex. SÅLD), så har hon också konkret och praktiskt engagerat sig för traffickingoffer i en volontärpool som hon berättar mer om här.

Jag önskar att många fler människor i Sverige började engagera sig på riktigt och inte bara förväntade sig att staten, kommunen, regeringen, politikerna, "någon annan" ska fixa saker och ting. Vera Efron är en av flera förebilder.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: