• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det finns redan ett beslut i Migrationsöverdomstolen…

Sveriges domstolar logo…i ett fall där en kvinna åberopade anknytning till make bosatt i Sverige där klaganden (den som skulle avvisas) var gravid och där Migrationsöverdomstolen ansåg att det förelåg skäl för att göra undantag från huvudregeln att uppehållstillstånd ska ha sökts och beviljats före inresan i Sverige! Och detta trots att här inte ens ännu fanns ett barn.

Känner inte Migrationsverket till det? Har inte medarbetarna på verket informerat sin generaldirektör om det här beslutet? Det verkar inte så när man lyssnar på hur Dan Eliasson uttalar sig i media med anledning av fallet med den iranske mannen som ska avvisas trots att han har anknyntning till sin lille son och sambo!

Jag uppmärksammades på detta vid samtal med en kunnig migga som kom ihåg att han läst det här beslutet och har nu själv tagit del av det

I Migrationsöverdomstolens beslut står bland annat:
Enligt Migrationsverkets mening finns det inte förutsättningar att göra undantag från kravet på att uppehållstillståndet ska vara ordnat före inresan i Sverige.

Det principiella kravet på att ett uppehållstillstånd skall ha utverkats före inresan i Sverige och dess betydelse för att upprätthålla en reglerad invandring bör vägas mot de olägenheter som kan uppstå för de berörda enskilda personerna.

Det skulle innebära beaktansvärda olägenheter för dem om X skulle behöva lämna Sverige för att från utlandet ge in en ansökan om det uppehållstillstånd hon är berättigad till på grund av sitt äktenskap med Y. Migrationsöverdomstolen finner därför att det inte skäligen kan krävas att X reser till ett annat land för att ge in en ansökan om uppehållstillstånd där. Det föreligger alltså förutsättningar för att göra undantag från huvudregeln i 5 kap. 18 § utlänningslagen om att en ansökan om uppehållstillstånd inte får bifallas efter inresan i Sverige.

Citera gärna, men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: