• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå Nordeas svar om PlusGirot

Nordea logoLäs först När man blir hindrad att göra rätt för sig (kolumn i Svenska Dagbladet 30 juli 2007), Be my guest # 50: Janne Olsson (30 juli 2007), Mejlkommentar om Nordea (30 juli 2007), Mer om Nordea och betalningsanmärkningar (1 augusti 2007), Svar från Nordea om PlusGiro för "prickade" (29 augusti 2007).

Efter att jag skrivit om Nordeas svar på mina frågor om PlusGirot, kom nedanstående kommentar från en bloggläsare (återgiven exakt sådan den är):

Jag blev jättearg när jag läste vad idioten från piratföretaget skrev. Han säger ju att dom anser att folk som har skatteskulder är kriminella! Det är olagligt att ljuga i deklarationer eller att inte deklarera men det är inte olagligt att ha en skatteskuld. Nordea är nu inte bara en myndighet, dom är poliser också.

Sen säger han "att dom allra flesta får konto", det är som att säga "dom flesta som blir dömda till fängelse är skyldiga". Det är konstigt att ingen ser över detta som måste vara ett stort problem för många. Dom politiker som har anmärkningar borde göra någonting, men det finns en stor skam i att ha en prick. Det har jag märkt; sen jag "kom ut" så har flera människor hört av sig och sagt att dom också har prickar men skäms för det.

Jag tror att sammhället förlorar jättemycket på att skuldsatta behandlas som andra klassens medborgare, till slut skiter man i att försöka betala tillbaka och ger upp. Jag har inte kommit ditt ännu men ibland känns det tungt.

Hälsingar från samhällets fiende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: