• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En riksdagsledamot som bryr sig

Thanh och Elisabetrh Svantesson sept 2007Riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson (m), träffade idag (11 september) Thanh efter att han kommit tillbaka från Polisen för tredje gången med oförrättat ärende. Hon var skakad och kunde inte förstå att en människa kan behandlas som Thanh och samtidigt skrattade hon – och även jag och Thanh – åt alla absurditeter och vansinnigheter som han tvingats gå igenom. Vi skrattade för att det är så vansinngt att det blir komiskt. Men skrattet fastnade i halsen när vi pratade om den totala, 100 %-iga bristen på normal medkänsla och på egna initiativ och på vilja att lösa problemen hos alla inblandade. Alla slår ifrån sig, alla sparkar iväg ”problemet” (=människan) till ”någon annan”. Sedan går alla hem och äter middag, tittar på tv, leker med sina barn, tar ett bad, betalar några räkningar, sover. Och så går alla upp till en ny dag där de kan fortsätta att behandla människor som de behandlar Thanh, helt utan risk, eftersom tjänstemannaansvaret är borta och de lika gärna kan fila naglarna som att försöka hjälpa en människa i nöd.

Tack till Elisabeth Svantesson som tog sig tid att träffa och lyssna på Thanh och som bär med sig hans öde i sitt viktiga värv som ledamot i Sveriges riksdag!

(Elisabeth Svantesson skrev också på sin blogg om Thanh den 11 september).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: