• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kan ett svenskt statsråd ha en lila Porsche?

Ewa BjörlingDen första frågan en förnumstig journalist frågade vid presskonferensen där den nya handelsministern va Björling presenterades var: "Kan man ha en lila Porsche som statsråd?"

Vad ÄR det här för land? Journalistgamarnas största intresse är vad ett statsråd har i sitt bagage, sett bagage som liknar deras eget och de flesta andra svenskars. Det största intresset är alltså inte hennes kompetens och lämplighet för posten. Märkligt land, märkliga journalistiska prioriteringar. Därmed inte sagt att jag tycker att det är okej att man t.ex. har använt svart arbetskraft, men så som systemen ser ut i Sverige så är det inte helt lätt att undvika sådant om man har levt hela sitt liv här i landet.

Det är pinsamt att statsministern i Sverige känner sig pressad att redogöra för sådant som att en minister äger en lila Porsche och att hon vräkt ut jordmassor utanför sin tomtgräns. Sluta upp att rabbla upp sådant, Fredrik Reinfeldt! Du behöver inte berätta sådana saker, du är statsminister och utser dina statsråd. Punkt. Slut. Svenska folket kommer inte att skrika "avgå"! Tänk på hur G Persson fick hållas med sina översittar- och pampfasoner utan att folket krävde hans avgång! Det är mest hysteriska journalister som driver sina drev och har sina egna agendor och vill känna makten av att kunna "make or break" människor.

Prata med Nyamko Sabuni, Fredrik Reinfeldt, hon är rak i både rygg och uttalanden. Hon står för sina val och det kan du också göra. Har du valt att utse någon till statsråd så ska du stå för det. Och låt gamarna gräva – något måste de ju också ha att göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: