• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Antal länder i världen

Hjelms förlag ABJag har läsare av min blogg i 136 länder och varje gång det har tillkommit läsare i ett nytt land har jag undrat hur många länder det egentligen finns i världen. Jag har inte aktivt sökt den informationen utan, som sagt, bara funderat på saken varje gång nya läsare tillkommit. Men nu råkade jag plötsligt snubbla över en sida på finska Statistikcentralens sajt där det framgår, i en tabell över Statsskick 2007, att det finns:

147 republiker
45 monarkier
1 kyrkostat
193 stater totalt

193 stater, alltså. Det betyder att min blogg inte läses i 57 av dem. Men i hela 70 % av all världens stater finns det människor som läser den här bloggen. Kanske är det rekord i Sverige att ha läsare i så många länder? Det är ju helt fantastiskt och även om det retar en del att jag berättar det (vilket jag fått veta att det gör), så gör jag det ändå just för att det är så himla roligt och så fantastiskt – jag skriver ju ändå på svenska!

Ibland har jag funderat på att blogga på engelska – och har också blivit ombedd att göra det – men jag har kommit fram till att även om jag behärskar det språket mycket väl så är ändå svenska mitt modersmål och därmed det absolut lättaste och bästa språket för mig att uttrycka mig på. Så jag fortsätter skriva på svenska. Och det tycks ju läsas i hela världen ändå, så…

Det vore förresten trevligt om några av er därute i Armenien, Tchad, Antarktis, Indonesien, Burkina Faso, Kap Verde, Malawi, Salomonöarna, Saudiarabien, Trinidad & Tobago, Micronesien, Mongoliet, Ekvatorialguinea, Nordkorea (!!!!) och andra länder långt borta från Sverige vill höra av er och skriva en gästboggning om livet där ni befinner er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: