• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
  « Aug   Okt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

“De smidde ränker men också Gud smidde ränker”

"De smidde ränker men också Gud smidde ränker". Bland annat det sa Abu Omar al-Baghdadi i sin halvtimmeslånga inspelning där han erbjöd pengar till den som dödar Lars Vilks. Buskapet sändes, som alla redan vet, ut via islamiska webbsidor den 15 september.

Abu Omar al-Baghdadi nämnde också de andra upproriska grupper i Irak som Al-Qaida bekämpar och utlovade nya attacker speciellt mot "minoritetssekten" yazidierna, som nyligen utsatts för massiva bilbombdåd. Och hans budskap fortsatte:

"Vi uppmanar till att avrätta teckaren Lars Vilks som vågat förolämpa vår profet (må frid vara med honom), och vi erbjuder en belöning under den generösa månaden Ramadan om 100.000 dollar till den som dödar denne brottsling."

Han höjde dock belöningen till 150.000 dollar till den som "slaktar Vilks som ett lamm", och tillade att om den svenska reeringen inte ber om ursäkt kommer hans organisation att också gå till attack mot Volvo, Electrolux, Ikea, Ericsson och Scania. Reaktionerna i de muslimksa länderna har dock varit betydligt mer dämpade än förra året då vilda och våldsamma emonstratioer utbröt i protest mot Mohammed-karikatyrerna som publicerades i danska tidningar.

Källa:
Asharqw al awsat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s