• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Låt folk betala sina skatter själva

image1995Under rubriken Synligare skatter borde vara bra för alla skriver Johan på Peace, love and capitalism bland annat:
"Tänk om vi alla fick hela summan på våra bankomatkonton för att sedan betala in skatter och avgifter själva? I stället för 18.000:- utbetalat till kontot skulle man få grundlönen plus egen/arbetsgivaravgifter = sisådär 33.000:-."

Ja, varför inte? Vi enskilda näringsidkare klarar ju av det så varför skulle inte också löntagarna göra det? Och då skulle de – och arbetsgivarna – också få en större förståelse för oss när vi lämnar offerter och inte, som så ofta, reagera med ett: "Oj, så dyrt!". Men det är klart: staten vill förstås inte att folk ska vara medvetna om hur lite pengar de får behålla av sina löner… Och egenföretagarna får fortsätta förklara, gång på gång på gång för sina uppdragsgivare varför deras offerter blir så "dyra" och tala om för dem att de själva också kostar en massa men att dessa summor är dolda och de därför inte vet om dem.

För konkurrens på lika villkor borde det vara självklart att alla skatter och avgifter tminstone redovisas på lönekvittona, om man nu av någon anledning inte vågar låta löntagarna ta hela ansvaret för sina inkomster så som företagare gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: