• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2007
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Saudisk pojke gisslan på sjukhus i Cairo

Saudiarabien flaggaPappan till en saudisk tonåring som förts till Cairo för akut ryggradskirurgi säger, att sjukhuset nu vägrar att släppa sonen förrän de får betalt för sjukhusräkningen på 200.000 rialer (ca 365.000 kronor). Mannen har bett saudiska myndigheter om hjälp eftersom han inte har råd att betala räkningen.

Den saudiske fadern påstår att den 18-årige sonen knuffades utför en klippa i hemstaden i sydöstra Saudiarabien, efter att han försökt kämpa mot ett gäng män som försökte våldta honom. Detta orsakade skador på olika organ och i ryggraden, vilket gjort honom förlamad. Fadern berättar att lokal polis senare grep de misstänkta männen.

Sonen togs till ett lokalt sjukhus men där kunde man bara stabilisera hans situation. Fadern försökte få in sin son på ett allmänt sjukhus i Jeddah men sonen hamnade på en lång väntelista. På grund av sin ekononomi hade mannen inte råd med privat vård.

"Vi väntade i elva dagar på att få en sjukhussäng",
berättar den saudiske mannen vars son till slut hamnade i en standardbädd på King Fahd Hospital i Jeddah, i stället för på intesivadelningen. Senare flyttades dock sonen till en bättre avdelning på King Fahd Armed Forces Hospital, men då hade ryggradsspecialisten åkt utomlands.

Med hjälp av människor med lite pengar berättar mannen att sonen flögs till ett sjukhus i Cairo där det fanns den utrustning som behövdes. Efter en akut operation gjorde sonen stora framsteg. Men nu är mannen skyldig sjukhuset 200.000 rialer för operation och övrig vård. Sjukhuset vars namn inte avslöjas, håller nu sonen gisslan tills fadern betalar räkningen. Fadern säger att saudiska myndigheter inte har agerat i saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: