• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Barncentra i Makkah!

Saudiarabien flaggaEnligt Saeed Al-Ghamdi, chef för Social Development Office i Makkah, en underavdelning till Socialministeriet, berättar att ett antal barncentra snart ska öppna i Makkah. De ska göra det lättare för mödrar som arbetar men också underlätta för de kvinnor som vill be i Stora Moskén, gå på olika tillställningar eller shoppa.

Licenser för att driva dessa centra kommer att ges till saudiska kvinnor som kan driva dem i enlighet med de regler som gäller för offentliga lokaler, placering och säkerhetsåtgärder. Där ska också finnas tillräckligt med leksaker och och vara tryggt och bekvämt. Dessutom ska de som arbetar på barncentren vara kvalificerade att arbeta med både spädbarn och äldre barn. Det ska finnas möjlighet att ge första hjälpen om en olycka skulle ske och avgifterna ska vara rimliga.

Flera kvinnor har redan tagit kontakt med ministeriet för att ansöka om licenser.

Källa:
Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: