• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ny ansökan gällande Thanh med begäran om skyndsam (!?) handläggning

MIG logoTack till bloggläsare från när och fjärran för kommentarer till dårfinkeriet gällande Thanh, så som det är beskrivet nedan och i övrigt under kategorirubriken Vietnameserna i högerspalten! Det vore kanske bra om ni ville skriva samma sak också till dem som är ansvariga för att ha hålit mig sysselsatt med pappersproduktion i tre år och ha stoppat Thanhs liv i fem år. Samma människor som tycker att om man anlänt i går och säger att man är från Irak så ska man få permanent uppehållstillstånd inom två veckor medan om man är från Vietnam och har varit här i fem år och överbevisligen inte kan skickas tillbaka så ska man inte få det.

Migrationsverket har hårdnackat vägrat bevilja Thanh uppehållstillstånd trots att situationen inte har förändrats på fem år. Trots att JK riktat skarp kritik mot att Migrationsverket lämnat ut sekretessbelagda uppgifter om Thanh till Vietnams ambassad. Trots att han uppfyller alla kriterier i utlänningslagen för att få uppehållstillstånd dels på grund av faktiska och absoluta verkställighetshinder; dels på grund av att svenska myndigheter har försatt honom i fara genom att beredvilligt som nyttiga idioter tillhandahålla Vietnams ambassad uppgifter som svenska myndigheter inte ska lämna om människor som sökt skydd här.

En ny ansökan har idag igen lämnats in till verket – ÄNNU MER PAPPER! Men vad gör man när de anställda struntar i lagen och verkligheten och kör med slentrianmässiga och obegripliga egenpåhittade beslut? Kopia har gått till generaldirektören som nog nu måste ta ansvar för vad hans personal sysslar med. Om han och hans rättschef ärligt och uppriktigt tycker att det beslut som de två anställda vid den s.k. förvaltningsprocessenheten skrivit ihop gällande Thanh är korrekt, följer lagen och är välformulerat, klart och tydligt samt att avvisning nu kan verkställas, då undrar jag faktiskt hur framtiden för detta verk kommer att se ut.

Skyndsam handläggning har begärts – och med det menas lika skyndsam som hanteringen av nyssanlända irakier – högst två veckor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: