• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket fattar beslut snabbare – på gott och ont

Migrationsverket logoMigrationsverket har avgjort 10 000 fler asylärenden hittills i år jämfört med samma period förra året, en fördubbling. Det rapporterar bland annat SR Ekot.

Att antalet avgjorda ärenden har fördubblats jämfört med förra året är både bra och dåligt. Som vanligt – och som jag aldrig missar en chans att påpeka: asylområdet är svart OCH vitt, inte svart ELLER vitt. Därför är det både bra OCH dåligt att antalet avgjorda ärenden ökar. Bra för att människor slipper vänta i oändlighet på att få besked om ifall de får stanna här eller inte, dåligt för att risken är överhängande att inte tillräckligt kunniga handläggare rasslar igenom ärenden på ett rättsosäkert sätt. Det är lika fel att bevilja permanenta uppehållstillstånd (PUT) åt människor som inte har skäl att få det som att inte bevilja det åt människor som har skäl att få det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: