• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Fortfarande talar ingen om föräldrarnas ansvar…

Läs först bloggningen Sveriges motto: Slöhet, slapphet och likgiltighet.

I en artikel med rubriken Mordmisstänkta pojkarna hängs ut på nätet i Expressen, står bland annat:

De fem unga pojkar som misstänks för dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani hängs ut och hotas på nätet.
I morse fanns namn och bilder på flera av dem på en svensk blogg.
– Det är förskräckligt, säger advokat Leif Silbersky, försvarare för en av pojkarna.

Nej, nej, nej! Det förskräckliga är inte att pojkarna som brutalt sparkat en annan pojke i huvudet så att han dog hängs ut på nätet, det förskräckliga är att de brutalt sparkat ihjäl en människa!

I samma artikel står vidare att uthängningen på nätet är "en skam för rättssamhället" och att advokat Leif Silbersky, försvarare för en av pojkarna, blir mycket upprörd över att hans klient figurerar med namn och bild på internet:

-Att då hänga ut de här unga pojkarna på det här sättet – det är en skam för rättssamhället och för den som gör det, givetvis. Det är förskräckligt. Man måste beakta att det är unga människor. Det är det ena. Det andra är att vi inte vet var utredningsläget kommer att hamna någonstans. Det här ärendet är betydligt mer mångfacetterat än vad som har framkommit hittills.

Nej, nej, nej! Skammen är att dessa pojkar har sparkat ihjäl en människa och hur "mångfacetterat" någon än påstår att "ärendet" är så kvarstår faktum: några pojkar har varit delaktiga i mordet på en annan människa.

I en annan artikel – "Han gick ut ändå" – kan man läsa vad pappan till en av de pojkar som nu sitter häktade säger:

Vi ville att han skulle stanna hemma, men han gick ut ändå. När vi ringde och bad honom komma hem sa han att han var på väg. Men han kom aldrig. I stället ringde polisen.

Det är ofattbart att föräldrar till 15-, 16-åringar inte klarar av att se till att deras barn stannar hemma utan faller efter för vad barnen vill. Svenska föräldrar tycks helt ha abdikerat och varken vågar eller vill uppfostra och vägleda sina barn. Barnen bestämmer och föräldrarna accepterar det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: