• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket har inte gjort något på ett år…

jus_dep_10_1192094602_2421Vissa handläggare/beslutsfattare på Migrationsverket påstår att det är Thanh som inte har medverkat till sin egen utvisning. I brev från justitiedepartementet som jag fick idag framkommer, att det är Migrationsverket som själva inte gjort något – som inte ”medverkat” – under minst ett år!

En ny ansökan ligger nu hos Migrationsverket. Det måste bli slut på inkompetent handläggning av detta ärende med begäran om svar inom två veckor (samma tid som anslås för att fatta beslut i helt nyanlända irakiers ärenden…), d.v.s. senast den 19 oktober.

jus_dep_text_10_1192094631_2422Ur brevet från justitiedepartementet.

Efter fem års misskötsel av ärendet och med uppmaning till lögner och med felaktiga påståenden från Migrationsverkets sida och med den handlingsförlamning som samtidigt rått där, kan beslutet denna gång inte bli annat än att det nu efter drygt fem år föreligger hinder för verkställighet och att Thanh därmed beviljas uppehållstillstånd. Detta dels med tanke på JKs starka kritik mot verket vad gäller att de avtvingade Thanh sekretessbelagda uppgifter som de sedan vidarebefordrade till Vietnams ambassad; dels den sammantagna bilden av en helt havererad hantering som redan kostat skattebetalarna långt över en miljon kronor (han satt felaktigt inlåst i åtta månader på förvaret för minst ca 800.000 kronor…) och dels med tanke på att verket självt inte behagat göra något alls det senaste året (vilket framkommer i brev från justitiedepartementet som ankom idag, 11 oktober).

Läs hela historien under kategorirubriken Vietnameserna i högerspalten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: